Dirigent

Over de dirigent: Roelof Klaassen

Roelof Klaassen heeft de hoofdvakken viool en solozang in respectievelijk Zwolle en Utrecht gestudeerd. Al tijdens zijn examenjaar werd hij gevraagd om in te vallen als viooldocent op de Muziekschool Noord West Veluwe, vanaf januari 2014 voortgezet als Muziekschool Harderwijk. Na enige tijd begon de vioolklas behoorlijk goed te lopen, zodanig dat er aanbiedingen volgden om op andere locaties in Nederland en in het buitenland les te gaan geven. 

Roelof Klaassen bleef Harderwijk echter trouw. Samen met zijn vrouw Renée Klaassen nam hij in 1982 het initiatief om met enkele gevorderde leerlingen een strijkersensemble op te richten en daarmee uitvoeringen te gaan geven. Dit initiatief groeide uit tot het hedendaagse “Harderwijks Strijkorkest”.
Roelof en Renée Klaassen bundelen samen met oud-leerlingen de krachten om van het Harderwijks Strijkorkest een goed strijkorkest te maken. 
Volgens hun visie biedt het Harderwijks Strijkorkest hun leerlingen extra kansen, om zich op muzikaal gebied breed te ontwikkelen. Het is mede daardoor dat al veel van Klaassens leerlingen een plaats verwierven op de belangrijkste conservatoria van Nederland. Meerdere van zijn leerlingen hebben met succes meegedaan aan belangrijke concoursen in Nederland.
Naast een bloeiende lespraktijk en het dirigeren van verschillende ensembles treedt Roelof ook als violist op in een ensemble dat regelmatig koren begeleidt, en als solo-zanger.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Roelof1.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC_0793.jpg